Au fost aprobate modificări la Codul Muncii.

Proiectul de lege care prevede acordarea concediului neplătit pentru îngrijirea unei persoane care locuiește în aceeași locuință cu salariatul, pe о durată de 5 zile lucrătoare într-un an calendaristic, a fost aprobat în lectura a doua, în ședința plenară din 14 martie curent. Astfel, Codul muncii se completează cu un nou articol ce va reglementa […]

image Au fost aprobate modificări la Codul Muncii.

Proiectul de lege care prevede acordarea concediului neplătit pentru îngrijirea unei persoane care locuiește în aceeași locuință cu salariatul, pe о durată de 5 zile lucrătoare într-un an calendaristic, a fost aprobat în lectura a doua, în ședința plenară din 14 martie curent. Astfel, Codul muncii se completează cu un nou articol ce va reglementa acordarea concediului neplătit pentru îngrijirea unei persoane care locuiește în aceiași locuință cu salariatul. La cererea de solicitare a concediului, salariatul va anexa: copia actului de identitate a persoanei pentru care se solicită concediul; declarația pe propria răspundere a salariatului, din care sa rezulte faptul că persoana pentru care se solicită concediul pentru îngrijire locuiește în aceeași locuintă cu salariatul și certificatul medical, eliberat de institutia medico-sanitară.

Noi nu doar rezolvăm problemele – noi prevenim apariția lor

Majoritatea problemelor, cu care se confruntă antreprenorii, nu sunt unice, precum pare la prima vedere.

Experiența acumulată timp de mai mulți ani a specialiștilor noștri vă va permite să vă soluționați problema în cel mai scurt timp posibil într-un mod sigur. Lăsați o cerere sau contactați-ne prin telefon.

Contacteză-ne