BNS: Câte investiții în active imobilizate s-au făcut în anul 2023

Biroul Național de Statistică informează că, conform datelor preliminare, în anul 2023 au fost realizate investiții în active imobilizate în valoare de 32,2 miliarde de lei. Potrivit BNS, acest lucru ar însemna o descreștere cu 1,0% (în prețuri comparabile) față de anul 2022, din care investiții în imobilizări corporale în valoare de 31,1 miliarde lei […]

image BNS: Câte investiții în active imobilizate s-au făcut în anul 2023

Biroul Național de Statistică informează că, conform datelor preliminare, în anul 2023 au fost realizate investiții în active imobilizate în valoare de 32,2 miliarde de lei.

Potrivit BNS, acest lucru ar însemna o descreștere cu 1,0% (în prețuri comparabile) față de anul 2022, din care investiții în imobilizări corporale în valoare de 31,1 miliarde lei (în descreștere cu 1,7%) și investiții în imobilizări necorporale în valoare de 1,1 miliarde lei (în creștere cu 26,9%), transmite Știri.md. 

Totodată, în anul 2023, față de anul 2022 au scăzut volumele investițiilor la următoarele imobilizări corporale: clădiri rezidențiale (-15,9%), clădiri nerezidențiale (-2,7%) și construcții inginerești (-9,0%). 

Totodată, au crescut volumele investițiilor pentru procurarea mijloacelor de transport cu 8,2% și mașinilor și utilajelor cu 5,5%.

Noi nu doar rezolvăm problemele – noi prevenim apariția lor

Majoritatea problemelor, cu care se confruntă antreprenorii, nu sunt unice, precum pare la prima vedere.

Experiența acumulată timp de mai mulți ani a specialiștilor noștri vă va permite să vă soluționați problema în cel mai scurt timp posibil într-un mod sigur. Lăsați o cerere sau contactați-ne prin telefon.

Contacteză-ne