Circa 168 de milioane de lei confiscați de PCCOCS, în contul statului

Pe parcursul anului 2023, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a confiscat bunuri și bani în valoare de aproape 168 de milioane de lei. Suma totală de 167.862.981 de lei a fost virată în contul statului prin sentințele care au vizat în principal infracțiuni de contrabandă, trafic de droguri și trafic de […]

image Circa 168 de milioane de lei confiscați de PCCOCS, în contul statului

Pe parcursul anului 2023, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a confiscat bunuri și bani în valoare de aproape 168 de milioane de lei.

Suma totală de 167.862.981 de lei a fost virată în contul statului prin sentințele care au vizat în principal infracțiuni de contrabandă, trafic de droguri și trafic de persoane, transmite Știri.md.

Astfel, potrivit PCCOCS, în anul 2023 a fost atestată o creștere esențială a sumei supuse confiscării față de anii precedenți: în 2021 – 10.925.120 de lei, iar în 2022 – 5.621.252 de lei.  

„În curs de investigare de către procurorii PCCOCS și examinare în instanțele de judecată a altor dosare trimise de către aceștia, rămân aplicate sechestre pe bunuri în valoare de circa 650.000.000 de lei. În eventualitatea pronunțării unei hotărâri judecătorești pe cazurile investigate, acestea urmează a fi confiscate în folosul statului.

Per total, procurorii PCCOCS au reprezentat învinuirea de stat în privința a 344 de persoane vizavi de care au fost adoptate 228 de sentințe, cu o rată de condamnare sau de încetare pe motive de nereabilitare de peste 92%.

Pentru anul 2024, procurorii PCCOCS își propun să depună eforturi concertate pentru combaterea criminalității organizate, inclusiv a celei care implică folosirea tehnologiilor informaționale și a criptovalutei”, se arată în raportul PCCOCS

Noi nu doar rezolvăm problemele – noi prevenim apariția lor

Majoritatea problemelor, cu care se confruntă antreprenorii, nu sunt unice, precum pare la prima vedere.

Experiența acumulată timp de mai mulți ani a specialiștilor noștri vă va permite să vă soluționați problema în cel mai scurt timp posibil într-un mod sigur. Lăsați o cerere sau contactați-ne prin telefon.

Contacteză-ne