Moldova IT Park

MITP este soluția potrivită pentru companiile de tehnologie care au nevoie de o jurisdicție sigură și cu taxe reduse pentru afacerile lor și echipele lor la distanță, capacitatea de a gestiona digital compania și accesul la piețele europene.

Facilitatea fiscală de care beneficiază rezidenții MITP este unică în lume, oferind cel mai optim nivel de taxare din Europa Centrală și de Est.

Având un singur impozit în mărime de 7% din venitul din vânzări*, care înlocuiește toate plățile fiscale datorate de companie și angajați, compania rezidentă este scutită de impozit pe profit, orice impozite salariale datorate de angajat și angajator, taxe locale, imobiliare și rutiere.

DESPRE REGIMUL FISCAL Beneficiile companiilor rezidente

1

Prezență virtuală

Rezidentul MITP își poate desfășura activitatea oriunde pe teritoriul Republicii Moldova, fără a fi limitat la o anumită locație. Pe perioada stării de urgență (până la 8 octombrie 2022), angajații rezidenților parcului pot presta muncă la distanță peste hotarele Republicii Moldova. Totodată, cetățenii ucraineni au dreptul de a munci pe teritoriul Republicii Moldova fără obținerea dreptului de ședere provizorie în scop de muncă.
2

Povară fiscală redusă

Facilitatea fiscală de care beneficiază rezidenții MITP este unică în lume, oferind cel mai optim nivel de taxare din Europa Centrală și de Est. Având un singur impozit în mărime de 7% din venitul din vânzări*, care înlocuiește toate plățile fiscale datorate de companie și angajați, compania rezidentă este scutită de impozit pe profit, orice impozite salariale datorate de angajat și angajator, taxe locale, imobiliare și rutiere. *dar nu mai puțin de 2.970 MDL / ≈ 150 EUR / ≈ 150 USD lunar per angajat
3

Administrare simplificată

Un singur transfer lunar către Ministerul Finanțelor reduce cheltuielile și economisește timp dedicat calculării taxelor.
4

IT Visa rapid și ușor

Rezidenții MITP pot angaja cetățeni străini, având posibilitatea de a obține ușor și rapid permise de muncă în cadrul Programului IT Visa. Acest program facilitează documentarea imigraționistă atât a angajaților străini, cât și a membrilor lor de familie, pentru perioade extinse de timp.
5

Garanție de stat

Menținerea cotei impozitului unic de 7% și a componenței acestuia este garantată de către stat până la 1 ianuarie 2026. Acest angajament de a păstra condițiile fiscale favorabile oferă previzibilitate privind costurile fiscale aferente desfășurării activității de business în Moldova.

Atentie!

Criteriul central este legat de activitatea principală a viitorului rezident MITP, care trebuie să fie sursa a cel puțin 70% din venitul din vânzări al companiei. Este important ca acest indicator să fie atins atât la nivel anual, cât și lunar. Nu se consideră însă o încălcare dacă această cifră nu este realizată cumulativ de către rezident pentru cel mult 2 luni pe parcursul unui an calendaristic.

Moldova IT Park

Noi nu doar rezolvăm problemele – noi prevenim apariția lor

Majoritatea problemelor, cu care se confruntă antreprenorii, nu sunt unice, precum pare la prima vedere.

Experiența acumulată timp de mai mulți ani a specialiștilor noștri vă va permite să vă soluționați problema în cel mai scurt timp posibil într-un mod sigur. Lăsați o cerere sau contactați-ne prin telefon.

Contacteză-ne